Activiteiten

 

Hotel Restaurant Jans is een ideale uitvalsbasis voor iedereen die houdt van wandelen en fietsen, golfen, kitesurfen, zeilen, solexrijden, kanovaren of een tochtje maken met een sloep. Ook voor iedereen die houdt van kunst, cultuur, musea, sauna en van een dagje winkelen is er genoeg te doen:

-In het hotel liggen mappen met allerlei fiets- en wandelroutes voor u klaar. U kunt ook uw eigen route uitstippelen aan de hand van een knooppuntenkaart (verkrijgbaar bij de receptie).

- o.a. bij het strandje bij het Mirnser Klif (aan de andere kant van het Rijsterbos, ca. 3 kilometer van Jans) zijn al bij minimale wind Kitesurfers actief. Erg leuk om te zien. Er zijn ook mogelijkheden om een cursus te doen en deze sport te leren.

- op diverse plekken in de buurt kunt u zeilboten, sloepen en kano's huren. Vlakbij ons zit Op Paed, waar u ook solexen, electrische scooters en klassieke motoren kunt huren.

- in Gaasterland zijn 8 kunstenaars die gezamenlijk de Kunstroute Gaasterland hebben opgezet. Wilt u daarnaast het atelier van kunstenaarsechtpaar etser Reinder Homan en Sofie Hupkens buiten de daar genoemde dagen bezoeken, zijn er zeker ook mogelijkheden. 

- winkelen is leuker in een omgeving waar u niet alleen de grote ketens ziet die je overal tegenkomt. Dat kan in Bolsward, Sneek, Joure, Lemmer en Leeuwarden. Ook in kleinere dorpen, zoals in het nabijgelegen Balk, zijn speciaalzaken, zoals Steegenga Mode, Mous Tweewielers, De Jong opticiens, Betsema Wonen, Lingerie aan de Luts, diverse leuke cadeauwinkeltjes, maar er zijn daar ook winkels van een grote keten zoals een HEMA, Blokker en een HUBO.

- achter Hotel Restaurant Jans ligt het openlucht theater "de Teatertún" waar jaarlijks diverse culturele activiteiten worden georganiseerd.

- golfen kunt u op de prachtige 9-holes natuurbaan in Oudemirdum of één van de 18-holes banen in Friesland zoals die van Leeuwarder Golfclub de Groene Ster, BurgGolf in St. Nicolaasga of van de Golf & Country Club Lauswolt.

- de Friese 11 Steden staan bol van cultuur. Elk stadje is uniek en heeft een eigen karakter en is uw bezoek meer dan waard. Er worden in Friesland ook veel evenementen georganiseerd. Zo is er de Oldtimer Elfstedentocht op de zaterdag na Hemelvaart, de Elfstedentocht op de fiets en de motor op 2e Pinksterdag, het SKS en IFKS Skûtsjesilen in augustus (met daaraan gekoppeld de Sneekweek en de Lemsterwike), de Ballonfeesten in Joure en de Strontraces in Workum. Indien u rondom deze evenementen Hotel Restaurant Jans wilt bezoeken, reserveer dan tijdig uw kamer.

- in Friesland zijn meerdere musea de moeite waard. Dichtbij is dat bijvoorbeeld het Gaasterlands Streekmuseum Eppinga State in Sondel, het Jopie Huisman museum in Workum, het Schaatsmuseum en het Hidde Nijlandmuseum in Hindeloopen, het Museum Stadhuis Sloten in Sloten. U kunt ook het Koninklijke Eise Eisinga Planetarium in Franeker, het Fries Museum, het Fries Natuurmuseum en de Princessenhof in Leeuwarden of het grootste (nog werkende) stoomgemaal ter wereld, het Ir. D.F. Wouda-gemaal in Lemmer bezoeken.

- in Joure bevindt zich Sauna en Wellness de Woudfennen, waar u zich heerlijk kunt ontspannen door een bezoek aan de sauna of te kiezen voor een massage of beauty-behandeling.

- met (klein)kinderen kunt u een bezoek brengen aan het grootste subtropische zwembad in het Noorden van Nederland in Joure, het strand bij het Mirnser Klif of dagrecreatieterrein de Hege Gerzen in Oudemirdum. Daarnaast is er natuurlijk het bos met het hertenkamp hier in Rijs, waar ook door de lokale VVV en bosbeheerder It Fryske Gea regelmatig activiteiten worden georganiseerd.

Uw boeking

Aankomstdatum:
01-01-1970
Vertrekdatum:
01-01-1970
Aantal nachten:
0 nacht(en) genieten